Laatste nieuws

Uitslagen jeugdclubkampioenschappen TTV Falco 2020-2021

De jaarlijkse jeugdclubkampioenschappen van de TTV Falco hebben we door Corona in verschillende etappes moeten afwerken.

Zo werden op zaterdag 12 december 2020 de clubkampioenschappen voor de jeugd B gehouden. De clubkampioenschappen van de jeugd A & C hebben we moeten uitstellen tot 10 juli jongstleden.

Doordat er nog steeds restricties zijn i.v.m. Corona hebben we besloten de seniorenclubkampioenschappen over de zomer heen te tillen en deze aan het begin van het nieuwe seizoen te houden. Mits de situatie het dan natuurlijk toe laat.

De uitslagen van de diverse jeugdclubkampioenschappen waren als volgt:

Jeugd AJeugd BJeugd C

1ste Sophie Rompelberg


1ste Joep Jammertzheim


1ste Romy van Houdt

2e Robbie Kengen

2e Lucas Hammink

2e Emma Kempen

3e Jonah Erkens

3e Kyra Geurts

3e Lars Vliex

4e Kyra Geurts

4e Tim Jammertzheim

4e Nicky van Houdt

5e Tim Jammertzheim

5e Thom Vaessen

5e Olivia Salemink

6e Lucas Hammink

6e Kai Kengen

6e Eleni de Vries

7e Joep Jammertzheim

7e Fiona Beer

7e Sten Vliex

Laatste nieuws v.w.b. corona

Op de persconferentie van het kabinet van 24 februari heeft het kabinet aangekondigd dat er vanaf 2 maart voorzichtig enkele versoepelingen gaan plaatsvinden. Zo ook de buitensporten waar mensen tot en met 26 weer mogen sporten, weliswaar niet in competitieverband, maar wel met het team binnen de eigen club.
Helaas mogen de binnensporten nog niet, dus wij als tafeltennisvereniging ook niet. Maar nu er en begin is, hopen wij natuurlijk dat dit goed gaat en wij in een volgende fase aan de beurt zijn!
Tevens willen wij als het weer stabieler wordt en het ook ’s avonds niet te zeer meer afkoelt het trainen voor de jeugd buiten weer hervatten. Maar dit moet het weer natuurlijk wel toelaten. Zo gauw dit aan de orde is zullen wij hierop terugkomen.
Ook wij als bestuur snakken er natuurlijk naar, dat we weer wat meer mogen en zeker dat we elkaar weer kunnen ontmoeten binnen de vereniging. Nog even volhouden!

Overlijden Berry Raeven

Gisteren is ons trouwe lid, en bovenal Falco-vriend, Berry Raeven overleden. Berry is en blijft onlosmakelijk verbonden aan onze club. Wij gaan hem missen.
We wensen Nick, Mariëlla, Bram, Odie, Jessey, familie, vrienden en iedereen die hem lief heeft heel veel sterkte toe.
Berry is geboren op 25 april 1949 en hij was sinds 22 augustus 1965 lid, ruim 55 jaar. In die tijd hebben we, de Falco familie, samen heel veel hoogte en maar natuurlijk ook dieptepunten meegemaakt. De hoogtepunten overheersen en die zullen we ons ook altijd blijven herinneren. Berry, altijd betrokken geweest bij het wel en wee van Falco, had lang een eigen horecazaak, samen met zijn moeder. Tijdens de bouw van de Falcoburcht was hij eerste handlanger van Kai Kengen. Destijds is hij dan ook als lid van verdienste bij de realisatie van de Falcoburcht. Hij heeft heel veel jeugdteams naar wedstrijden her en der in het land gereden. Ook zijn kinderen zijn graag geziene personen binnen de club. Zo speelt zijn zoon Nick nog op team 2 en hij was ook steevast van de partij om de derde helft mee te spelen. Het leidde soms tot verhitte discussies aan de bar, maar aan het einde was de ‘vrede’ altijd weer getekend. Hij was altijd blijmoedig en een geweldige mantelzorger voor zijn moeder. Nooit beroerd om ergens mee te helpen en de gezelligste man aan het buffet, aldus Laurens Loozen. Ook op de jaarvergaderingen van Falco was Berry present om zijn zegje en gewaardeerde inbreng te doen.

Coronaupdate

Hallo allemaal,

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet van gisteravond zijn er ook enkele wijzigingen van kracht voor het tafeltennis. De volgende zaken zijn aan de orde:

 • De competities, zowel voor senioren als junioren, zijn stilgelegd. Op een later tijdstip zullen zij weer opgepakt worden, wanneer is onbekend.
 • De jeugdtrainingen kunnen wel blijven doorgaan. Hier moeten we wel de geldende regels goed in acht nemen, we houden 1,5 meter afstand tot de trainers en andere volwassenen.
 • Er zullen maximaal 4 trainers/sparringpartners bij de training aanwezig zijn.
 • Dubbelspel is voor de jeugdleden (t/m 17 jaar) togestaan).
 • De kleedkamers en douches zijn buiten gebruik. Dat betekent concreet, dat jullie zoveel mogelijk met de sportspullen thuis aangetrokken, in een trainingspak naar Falco komen. In de kantine kunnen jullie het trainingspak uittrekken en de binnengymschoenen aantrekken.
 • Tijdens de training is het voor de ouders niet toegestaan om in de kantine te verblijven.
 • Voor wat betreft de seniorentraining, die mag ook doorgaan, maar ook hier geldt nog steeds dat de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen.
 • Tijdens de seniorentrainingen zijn de kleedlokalen en douches ook buiten gebruik.
 • Dubbelspel is bij de senioren niet toegestaan.
 • Algemeen geldt, dat er maximaal 30 personen tegelijk in de zaal mogen zijn.
 • De ViTTo-training op maandag zal ook blijven doorgaan, wel met de bovengenoemde restricties.

Het is dus een heel pak aan maatregelen, maar er is toch nog een en ander mogelijk. Als we ons allemaal zoveel mogelijk aan de regels houden, zullen we hopelijk binnen afzienbare tijd weer “normaal” kunnen tafeltennissen.

Nog een tweetal opmerkingen van algemene aard voor wat betreft de jeugdtraining:

 • Denk eraan dat vanaf a.s. vrijdag de training voor alle jeugdleden van 19.00 tot 20.30 plaatsvinden.
 • Volgende week, tijdens de herfstvakantie zijn er op dinsdag en vrijdag geen trainingen!

Houd vol en blijf vooral gezond!

Namens het bestuur.

Gr,

Patrick

 

Bijlage: Informatie van de NTTB

20201014 – Informatie naar aanleiding van de besluiten van het kabinet van 13 oktober 2020

Nieuwe coronamaatregelen

Hallo allemaal,

Zoals jullie wellicht vanavond tijdens de persconferentie van het kabinet gehoord hebben zijn er enkele maatregelen weer wat aangescherpt. Voor ons concreet betekent dit het volgende:
• De ALV van komende woensdag stellen we tot een nader te bepalen datum uit.
• Trainingen blijven gewoon doorgaan, met inachtneming van de reeds geldende maatregelen.
• Competitiewedstrijden gaan gewoon door, maar de kantine is op zaterdag gesloten en publiek is tijdens de wedstrijden niet toegestaan. Concreet betekent dit, dat we vragen dat er bij de jeugdwedstrijden slechts 1 begeleider aanwezig is en bij de seniorwedstrijden enkel de spelers die op dat moment moeten spelen.
• Voor de ViTTo-groep op maandag betekent dit ook, dat de deelnemers enkel kunnen tafeltennissen. Het kopje koffie na afloop kan niet doorgaan
Zoals gemeld, zijn deze maatregelen in eerste instantie voor de komende drie weken. Als nieuws is of andere besluiten noodzakelijk zijn, komen we weer bij jullie terug.

Ook willen we jullie verwijzen naar het volgende bericht:

https://www.nttb.nl/nieuwe-coronamaatregelen/

Omdat hierover helaas verschillende berichten naar buiten zijn gebracht wil ik de volgende tekst er graag uitlichten:
Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

 

Het ‘Wedstrijdsport Protocol’ en ‘Aanvullend Protocol Verantwoord Sporten’ hebben een update gekregen. Deze documenten zijn te vinden in het Corona-dossier via https://www.nttb.nl/coronadossier/.

Houd je zoveel mogelijk aan de maatregelen, blijf gezond!

Namens het bestuur.
Gr,
Patrick

Competitiestart 12 september

De competitie is weer van start gegaan, met goede resultaten voor bijna alle Falco teams die in actie kwamen. Nadat de voorjaarcompetitie was afgebroken, de lockdown ervoor zorgde dat de binnensporten weer konden starten op 1 juli, was het afwachten of en hoe de tafeltenniscompetitie in september weer kon starten. Gelukkig ging dat in elk geval goed en de meeste teams hebben hun eerste wedstrijd inmiddels afgewerkt. Falco 1 bij de jeugd verloor nipt, een beetje onnodig, tegen de buurvereniging uit Schimmert, met 4-6. Alleen Sophie Rompelberg wist haar 3 partijen soeverein in winst om te zetten. Iets wat Jonah Erkens en Ian Lardenoye haar helaas niet na konden doen. Het dubbel met Jonah en Ian werd wel gewonnen. Volgende keer beter heren! Jeugd 2 en 3 moesten tegen elkaar in de eigen Falcoburcht. Falco 3 had het ‘thuisvoordeel’ en won met 7-3. Werk aan de winkel voor team 2 dus. Joep Jammertzheim won al zijn 3 partijen, Kyra Geurts wist 2 maal te zegevieren en het dubbel en Kai Kengen zetten de 7-3 eindstand op het bord. Bij Falco 2 was Thom 2x succesvol en Lucas Hammink 1x. Tim Jammertzheim bleef zonder zege. Ook jeugd 5 kwam goed uit de startblokken. Scott Hammink ging verder met winnen waar hij de vorige competitie mee was opgehouden (2 zeges). Lars Vliex voegde daar nog één winstpartij aan toe. Het dubbel en de enkelpartij van Olivia Salemink gingen helaas verloren. Bij de senioren was er ook 2x victorie, Heren 2 won zelfs met 2-8 de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen Maastricht 3. Ook de derde helft werd gewonnen in het altijd gezellige Maastricht. Falco 3 ging winnen in Horst bij Armada 2. Remie Vliex bleef ongeslagen en won 3 partijen. Jacky Tillemans voegde daar mooi 2 partijen en toe en Glenn Tillemans nog een partij. Al met al een goede competitiestart voor de Falcoteams.

ViTTO weer opgestart op 6 juli.

Op maandag 6 juli is ViTTO weer opgestart bij Falco. Na een geslaagde introductie begin dit jaar gooide een of ander virus roet in het eten, zodat het vervolg moest worden uitgesteld. Inmiddels zijn de maatregelen wat versoepeld en is binnensporten (op gepaste afstand en met de nodige voorzorgsmaatregelen) weer mogelijk. Vanaf 6 juli is de ViTTO activiteit weer van start gegaan in de Falcoburcht onder leiding van Lou Kengen.

Spelregelbewijs verplicht voor 13 tot 17 jarigen

Eerder is al aangekondigd dat vanaf 1 juli 2020 het spelregelbewijs een vereiste is voor competitiespelende jeugdleden van 13 t/m 17 jaar. Per 1 oktober 2019 kan iedereen in de leeftijdscategorie 13 tot en met 17 jaar* zijn spelregelbewijs behalen via www.tafeltennismasterz.nl. Wel is het handig dat je eerst even oefent voordat je het bewijs probeert te halen, want het lijkt makkelijker dan je denkt. Dat kan allemaal op de website.

Volg het onderstaande stappenplan:

1. Ga naar www.tafeltennismasterz.nl
2. Ga naar ‘Login voor je bewijs
3. Voer je bondsnummer in
4. Klik op [Wachtwoord (opnieuw) instellen]
5. Je ontvangt een mail met een bevestigingslink op het e-mailadres zoals geregistreerd in NAS**
6. Klik op de link
7. Vervolgens wordt gevraagd om een wachtwoord
8.  Vul het wachtwoord twee keer in en bevestig
9. Je kunt inloggen met je bondsnummer en wachtwoord

 

En, als je het spelregelbewijs hebt gehaald, druk het dan af en maak een selfie ervan met jou in Falco outfit, dan plaatsen wij het op onze website. Je kunt het afgedrukte exemplaar ook meenemen naar de club en dan maak ik een foto ervan en plaatsen we het op de website (met jouw toestemming natuurlijk).. Veel succes!

 

* Senioren die het spelregelbewijs willen halen (graag!) kunnen een mail met hun bondsnummer sturen aan opleidingen@tafeltennis.nl. Als je bondsnummer is ingevoerd in het systeem krijg je een bevestiging en loopt de procedure zoals hierboven.

** Je ontvangt de mail op het mailadres dat in het NTTB Administratie Systeem geregistreerd staat. Niets ontvangen? Check eerst nog even je spambox. Zit de mail daar niet in vraag dan aan de ledenadministrateur van je vereniging om het juiste e-mailadres in de administratie te zetten.

Bron:www.nttb.nl

Nieuwsbrief NTTB

Het is een één pagina factsheet. Vanuit de pagina is door het gebruik van links veel informatie beschikbaar voor de verenigingen en de leden.

 

Nieuwsbrief 26 juni 2020

 

De nieuwsbrief zal één keer per 14 dagen verschijnen.

Het is de bedoeling dat vanaf juli de nieuwsbrief ook naar alle individuele leden gaat die zich aanmelden voor de nieuwsbrief. We gaan ook onderzoeken of dit bijvoorbeeld aan de NTTB app gekoppeld kan worden.

Uiteraard is de nieuwsbrief ook direct op de website te bekijken. Daar is meteen een archief van eerdere nieuwsbrieven te vinden. (Hierin zal de komende weken ook nog e.e.a. aangepast worden.)

 

Maatregelen genomen in de Falcoburcht om de Coronaregels na te leven.

Na de mededeling van het kabinet zullen wij van de tafeltennisvereniging Falco vanaf vandaag, 1 juli weer de deuren openen. Om aan alle voorwaarden te voldoen hebben wij enkele maatregelen genomen, die in de bijlage zijn opgenomen.

Algemeen:
• Corona-coördinator: Patrick Jammertzheim, tel. 06-53371510
• AED + EHBO-middelen zijn aanwezig.

Verder geldt natuurlijk ook dat wij uitgaan van het gezonde verstand van iedereen en dat iedereen zich ook aan de voor ons en algemeen geldende regels houdt!
Deze maatregelen zullen wij onder onze leden verspreiden.

Bestuur TTV Falco

Bijlage: Maatregelen Falcoburcht